I

Hva Ursvik vels styre mener om den framtidige bruk av vårt område.

 

Ursvik er i dag omkranset av regulerte områder på alle kanter. Oksval i nord og øst, Hellvik og Hellvikskog i sør og riksveien med Blåbærstien i øst.  Noen steder har man klart å bevare det opprinnelige, andre steder kan det virke som om det har vært en hensynsløs utnyttelse av arealene.

Vi mener at Ursvik er en av de siste perlene på nordre Nesodden, og er innstilt på å beholde den som det. Samtidig som vi i likhet med andre områder er utsatt for et utbyggingspress.

Dersom vi ikke foretar oss noe, kan vi oppleve at Ursvik slik vi kjenner den i dag, vil bli fullstendig forandret utenfor vår kontroll.  Styret har derfor brukt høsten og våren til å se på hvilke muligheter vi har til å påvirke utviklingen i en retning som er til alles beste.

All utbygging er regulert av Bygningsloven, med mindre det ikke foreligger reguleringsbestemmelser som er spesifikke for de enkelte områder. Og det er her vi har vår påvirkningsmulighet.  Dette betyr altså at dersom Ursvik ikke har egne reguleringsbestemmelser, tillater Bygningsloven nær sagt alt.  Dersom vi derimot får vedtatt egne reguleringsbestemmelser, vil vi kunne påvirke utviklingen.

Vi kan, i samarbeid med Nesodden kommune, komme fram til et sett bestemmelser som tar sikte på å bevare Ursviks egenart, samtidig som det gir rom for en naturlig fortetning. For å kunne vedta slike bestemmelser, må det også foreligge en reguleringsplan. Det er imidlertid ikke vår hensikt å komme fram til en totalregulering med angivelse av tomtegrenser, husplassering, kloakknett o.l., men å utarbeide en plan som tilfredsstiller minimumskravene slik at bestemmelsene kan komme på plass.

Prosessen er lang, og vi har bare så vidt begynt.  Vi kan ikke på det nåværende tidspunkt legge fram noe konkret resultat, men vil forsette det kartleggingsarbeidet vi nå har startet.  Resultatet vil være et materiale som gjør det mulig for våre medlemmer å avgjøre om vi er villige til å ta den kostnaden det vil være å gjennomføre en reguleringsplan med tilhørende bestemmelser.

For styret i Ursvik vel

 

Knut Næsje
Leder