Styrets beretning 2007

Styret har siden årsmøtet 28. juni 2007 bestått av Knut Næsje (leder), Ove Morten Bjørnson (nestleder), Bjørg Holmen (varamedlem/kasserer/forretnngsfører), Thor-Åge Sundsby (sekretær) og Åse Ulleberg (styremedlem). Nina Swann (styremedlem), Odd Morgan Fjogstad (varamedlem) Monica Telle har vært revisor og valgkomiteen har bestått av Lisbeth Wesman, Roger Bjørnstad og Pål Inge Nordgarden . 

Ursvik vel har nå  ca 140 medlemmer.          

Styret har hatt 7 styremøter i løpet av perioden.  Styret har vært representert på Nesodden Velforbunds representantskapsmøte. 

Aksjen i Nesodden Bundefjord dampskipselskap
Denne aksjen er solgt i forbindelse med at Nesodden Kommune solgte sine aksjer.
Båtbrygga
Styret har ikke foretatt oppmerking av grenselinjene i bukta

Båtbrygga har vært styrets hovedbeskjeftigelse både før og etter generalforsamlingen 2007.
Generalforsamlingen 2007 valgte en gruppe som skulle se på en mulighet for å komme fram til en løsning i Bukta.  Deres forslag til en intensjonsavtale mellom Ursvik vel, Ursvikbuktens Båtforening og Hellvikskog vel ble lagt fram  på et møte 5. november 2007. Forslaget er sendt alle medlemmene til godkjenning. (Intensjonsavtalen ble behandlet på Hellvikskogs generalforsamling 13. mars 2008, hvor den ble godkjent.)
Forslaget er gjennomgått av styret.  Det er en del ting som medlemmene bør være spesielt oppmerksomme på før de tar stilling til det.
Ursviks styre har til hensikt å kunne tilby sine medlemmer flere båtplasser, men mener at dette bør skje i form av en pålebrygge framfor flytelementer, hvis det ikke er tungtveiende grunner som sier noe annet. En flytebrygge som skal kunne tåle belastningen med båtfester i form av utriggere, må være både solid forankret og solid i seg selv. Det er grunt i Bukta der hvor bryggen skal ligge.  Ursvikbuktens båtforening har betongdekke på tilsvarende elementer i dag. De elementene som tilbys oss, er med tredekke.
Det at det endelige anlegget kan bli sett på som en helhet, er meget bra. Det er en positiv utvikling at medlemmene av de tre parter fritt skal kunne ferdes på alt sammen. Men bare de med båtplasser i Ursvik vel, får rett til ferdsel på hele bryggeområdet.
Godtas Intensjonsavtalen i den form den har nå, gir vi fra oss bruks- og disposisjonsretten på egen grunn.
Beholder vi vår egen bruksrett, forhindrer ikke det, at vi i en overgangsperiode kan tilby Hellvikskog et passende antall plasser i vårt nye anlegg.
Den økonomiske siden av saken må diskuteres nærmere. Hellvikskog ønsker å få redusert leie av båtplasser, til tross for at de både ved bygging og oppgradering var klar over at det var på annen manns grunn. Vi ser egentlig ikke noe grunn til redusert leie, da de visste hva de gjorde.
Det er snakk om å tinglyse avtalen på de to eiendommene. En tinglysning binder en eiendom og bruken av den. Det er kun en eiendom som vil få heftelser på seg i dette tilfellet, og det er Ursvik. Det fremgår ikke noe sted i forslaget at Ursviks medlemmer får tilgang til noen del av Hellvikskogs eiendom. Eller at Hellvikskog blir bundet til noe spesielt. Derimot kan alle medlemmer at Ursvik vel, ikke bare de som har båtplasser, eventuelt bli økonomisk ansvarlig for noe vi ikke har kontroll på i dag.


 

Postkassestativ
Vellet har gått til innkjøp av nye postkassestativ som ble satt opp i kryssene

Stativene er i impregnert materiale som er blitt malt.  Fundamentet for stativet i Ursvikveien er blitt forsterket.

Postkassestativene ble dyrere enn budsjettert.  Dette er fordi det på budsjetteringstidspunktet ikke var innhentet priser.  Etter gjennomgang av de forskjellige tilbudene, foretok styret valg ut i fra en vurdering av utseende, pris og tilgjengelighet. Tiltross for overskridelsen, mener styret at valget var riktig.

Bistand fra Nesodden kommune.
Styret har vært i kontakt med Nesodden kommune angående bistand i forbindelse med dugnad i Ursvikbukten og grusing av Kyststien i Spøker'n og gangvei til forlengelsen av Knutsvei/Trygvesvei.

Dette har kommunen svart positivt på.

Lyspunkt
På generalforsamlingen i fjor ba vi om innspill fra medlemmene. Dette er ikke kommet, så i denne saken er det ikke skjedd noe. For å få opp nye lyspunkt, må vi be om et tilbud fra E-verket.  Dersom vi godtar det, oversender vi saken til Nesodden Velforbund som vil føre den videre.  Et nytt lyspunkt vil koste ca kr 20 000.