Styrets beretning 2008
Styret har siden årsmøtet 19. juni 2008 bestått av (i parentes angitt om de er på valg i 2009)

Leder Knut Næsje (på valg i år)
Nestleder Åse Ulleberg (1 år igjen.)
Sekretær Thor-Åge Sundsby (1 år igjen.)
Styremedlem Nina Swann (på valg i år)
Styremedlem Bjørg Holmen (1 år igjen.)
Varamedlem Lisbeth Wesmann (på valg i år)
Varamedlem Morgan Fjogstad (på valg i år)

Regnskapsfører Bjørg Holmen
Revisor Monica Telle
Valgkomité Roger Bjørnstad og Lisbeth Wesmann

Ursvik vel har nå ca 140 medlemmer.

Styret har hatt 7 styremøter i løpet av perioden. Styret har vært representert på Nesodden Velforbunds representantskapsmøte.

Rekkverk i Brattbakken
Det er satt opp nytt rekkverk i Brattbakken til erstatning for det som sto der tidligere. Halvparten av utgiftene ble refundert av Nesodden velforbund som trafikksikring.

Dugad i Ursvikbukten
Det ble avholdt en dugnad i Ursvikbukten 28. juni i forbindelse med Olsokfesten. Både Kommunens og Vellets eiendom ble ryddet for småtrær og busker.
Olsokfest i Ursvikbukten
Det ble avholdt en Olsokfest i Ursvikbukten 26. juli med stort hell. Tillatelse til å ha bål var innhentet fra Kommunen, og vi benyttet anledningen til å brenne opp kvist og kvast etter dugnaden. Det var en vellykket familiefest med grilling og leker for barna.
Båtbrygga

Båtbrygga har vært styrets hovedbeskjeftigelse både før og etter generalforsamlingen 2008.

Styret har brukt en advokat for å belyse hvilke rettigheter som foreligger i Ursvikbukten. Det framkom da ganske tydelig at Ursvik var i sin fulle rett mht å benytte egen grunn som de ville, og det ble sendt et brev datert 02.06.2008 til Hellvikskog som påpekte dette forholdet, for å sette en stopper for påstandene om hevd

Forslaget til intensjonsavtale mellom Hellvikskog, Ursvikbuktens båtforening og Ursvik som ble lagt fram av den oppnevnte gruppen på Årsmøtet 2007 opptok mesteparten av våren. Det ble bl.a. vedtatt å holde en uravstemning blant medlemmene for at flest mulig skulle lunne få anledning til å uttale seg. Dette kan leses i referat fra forrige Årsmøte.

Morten Bjørnson trakk seg fra styret i forbindelse med saken rundt båtbryggen, men har fortsatt å møte som representant for Veilaget.

Nabo i nord påpekte at de moringene som var lagt ut da vi erstattet den ødelagte pålebryggen med en flytebrygge, lå på hennes eiendom. Målinger foretatt og beregninger basert på kartdata på kommunens hjemmeside viser at moringene ligger på Ursviks eiendom. De moringene som er lagt ut av Ursviksbuktens båtforening er ikke vårt ansvar.

Det ble også påpekt at det ikke var sendt noe nabovarsel da den ødelagte bryggen ble revet og erstattet med flytelementer. Ursvik vel så på dette den gang, og nå, som en reparasjon av et farlig byggverk, og trodde ikke at det var nødvendig med nabovarsel. Der tok vi feil. Da det kom fram på et styremøte at vi har tenkt å sende inn en byggesøknad på den nye bryggen, sa naboen seg villig til å la saken bero inntil videre.

Det er blitt avholdt et avklarende møte med Nesodden kommune angående båtbryggen. Det viser seg at dersom vi vil
ha en uttalelse på om vi kan bygge flytebrygge eller pålebrygge, vil dette være to separate byggemeldinger med de kostnader som er beheftet med det. Det var i prinsippet ikke noe i veien for at vi skulle kunne bygge en ny brygge, uavhengig av hvilken type vi gikk for.

Det kom fram at de grenser som kommunen har inntegnet på sine kart, og som vises på Kartportalen, er basert på koordinater gitt i Jordskiftedommen.

På Årsmøtet ble det vedtatt at "Man går inn for at Hellvikskog skal erkjenne Ursviks eierskap og bruksrett til egen eiendom". Et nytt utkast til intensjonsavtale ble derfor diskutert med Hellvikskog og Båtforeningen og et forslag sendt 14.10.2008. Det er ikke kommet noen vesentlig innsigelser til det, men heller ingen aksept. " Videre forhandling med Hellvikskog og Båtforening med vekt på å vurdere alternative brygger under forutsetning av et positivt utfall av punkt 1" er derfor ikke gjennomført.

Bistand fra Nesodden kommune.
Styret har vært i kontakt med Nesodden kommune angående bistand i forbindelse med dugnaden i Ursvikbukten og grusing av Kyststien i Spøker'n og gangvei i forlengelsen av Knutsvei/Trygvesvei mot Steinerskolen.

Dette har kommunen svart positivt på, og vi fikk bistand til container som ble brukt under dugnaden. Kommunen kjørte bort avfallet vederlagsfritt. Grusing av våre veier er foreløpig ikke gjennomført.

Dette har skjedd i 2009 :
Intensjonsavtalen er sendt 12.03.2009 Hellvikskog og Ursvikbukten båtforening i underskrevet form fra Ursvik vel
Styret har vedtatt å bygge en pålebrygge, og har engasjert Morten Bjørnson som byggelkeder og sivilingeniør Arne Sande til å tegne et forslag som vil bli sendt inn til kommunen som en et trinns byggesøknad.
Vi har forespurt våre medlemmer om de var interessert i båtplass i det nye anlegget. 15 stykker svarte positivt på det.
Styret har arbeidet med å endre vedtektene for vellet.