Styrets beretning for 2009.

Siden årsmøtet den 18. juni 2009/styremøte 27.juni s.å. har styret bestått av Leder Åse Ulleberg, Nestleder Nina Swann, Styremedlem Knut Næsje, Kasserer Bjørg Holmen, Sekretær Thor-Åge Sundsby, Varamedlemmer Fredrik Tolfsby og  Tom Lerdal.
Revisor Monica Telle. Valgkomite Knut Næsje og Bjørn Teige.
Knut Næsje er også styremedlem i Nesodden Velforbund. 
Styret har hatt  9 styremøter i perioden.

Båtbrygga.
Fremforhandlet avtale om samarbeid mellom Ursvik Vel, Helvikskog Vel og Ursvikbuktens Båtforening ble undertegnet av Vellet v/ Knut Næsje og sendt til de respektive parter for underskrift og retur i mars 2009. Det ble satt frist for retur til 1. august 09. En del korrespondanse gikk frem og tilbake tidlig på våren uten at noe skjedde.
Den 9 oktober sendte vi i rekomandert sending  ” siden vi ikke har fått aksept for avtalen , konstaterer vi at det ikke er noen avtale mellom partene.”   Videre ”fra og med årskifte 2009/10 må ingen båter/moringer ligge på Ursvik Vel’s eiendom med mindre det tas kontakt med Ursvik Vel’s styre for eventuell leie.”
Vi fikk ingen reaksjon/tilbakemelding denne gangen heller.

Søknad om utvidelse/rehabilitering av båtbrygga ble sendt til Kommunen våren 2009.
Det har kommet protest fra nabo og Kommunen ba om ytterligere presiseringer. Morten Bjørnson og Ing. Arne Sande har jobbet med saken.
Styret har sett et brev fra Plan-og bygningsavd. datert 16.12.09 til Akershus fylkeskommune vedr. Gbnr. 2/903 – Ursvik- endring og rehablitering av bryggeanlegg – dispensasjon strandsonen. 
Her fremheves av saksbehandler at ”Ursvikbukta har regional-og nasjonal verdi bl.a. når det gjelder biologisk mangfold” og avslutter brevet med ”Utvidelse av anlegget er positivt sett fra et friluftsmessig perspektiv, men ettersom naturkvalitetene i området  er av så stor verdi kan konsekvensene være vesentlige.”
Styret har i brev av 7. mars 2010 til Kommunen presisert at  det gjelder for oss å få erstattet de båtplassene vi mistet ved nabo-konflikten og at det kun er snakk om småbåter.

 Det har ikke kommet noe endelig svar fra Kommunen til nå.

 Vann/avløp.
Nesodden Kommune har laget en ”Hovedplan for drikkevann og vannmiljø”

Ursvik Vel sendte på vegne av sine medlemmer  en utfyllende uttalelse til Kommunen med følgende konklusjon: ”Ursvil Vel vil på vegne av sine medlemmer be Kommunen om at planen for Ursvik utformes i fellesskap med Kommunen og Vellets medlemmer gjennom møter og diskusjoner, hvor det kan tas hensyn til hver enkelts behov og økonomi. Og hvor Ursvik s fremtidige utseende og bosetningsmønster blir tatt hensyn til.”

Kommunens vedtak var:
* Eiendommene innenfor det framtidige reguleringsområdet knyttes til kommunalt lednings-
nett.
* Eiendommene som ligger innenfor LNF-området i øst kan opprettholde separate løsninger.

 Det betyr at forslaget om offentlig vann nord for Kåresvei/Granliveien utvides til hele Ursvik utenfor LNF-området.

Reguleringsplangruppa.
Gruppa, nedsatt av Styret og bestående av Einar Krog Grimsgaard, Åse Tea Bache, Ola Å. Eldøy Solberg og Knut Næsje har hatt møte med Kommunen i jan. 2010 med ”Planarbeid i Ursvikområde” og vil legge frem sin konklusjon sommeren 2010.

Olsok fest.
Også i 2009 hadde vi ”Olsok-fest” den 25. juli i Bukta med bål og leker og grilling. Været var meget ustabilt, men vi tok sjansen.  Det var ikke like stor deltagelse som i fjor, men de som var tilstede hygget seg.
Vi satser på at det nå har blitt en tradisjon som skal videreføres.

90 års markering 2010.
Vellet ble stiftet 23. juli 1920.
Tidlig på høsten ble styret enige om at en markering ville være riktig. Lørdag den 26.juni 2010 i NIF’s lokaler på Bergerbanen ble tid og sted. Innbydelse er utsendt.

Vintervedlikehold av veiene.
I høst fikk vi en foruroligende melding om at Kommunen ville sløyfe brøyting og strøing på Kommunens mange private velveier p.g.a dårlig økonomi. Nesodden Velforbund engasjerte seg sterkt og anmodet velforeningene om å delta. Veldig mange gjorde det med mange sinte og frustrerte meldinger både til Velforbundet, Ordfører og andre politikere.

Forslaget ble vedtatt, men mye er ennå uavklart så vi avventer i spenning. (i april 2010).

Andre oppgaver.

Styret har søkt om tilskudd til vei-sikring fra Fellesvellet for møteplassen i Ursvikveien.
Det er søkt Kommunen om sikring av broen (Rekkverk) over til Ursvikstrand. (Kyststien) og dette har vi fått innvilget. Arbeidet skal gjøres våren 2010.
Broen over til Løkkeveien er også i en elendig forfatning. Her har en muntlig henvendelse ikke nådd frem da broen/overgangen ligger på privat grunn.
Videre ser vi at Ristrappa trenger oppgradering.