Styrets beretning for 2011.

Styret har siden årsmøtet 27. mai 2011 bestått av
Bjørn A. Solheim (leder): på valg
Nina Swann (nestleder): et år igjen
Bjørg Holmen (kasserer/forretningsfører): på valg
Knut Næsje(sekretær): et år igjen
Ole Herman Sønsterud (styremedlem): på valg
Fredrik Tolfsby (varamedlem): på valg
Åse Ulleberg (varamedlem): på valg

Monica Telle har vært revisor og valgkomiteen har bestått av Knut Næsje og Bjørn Teige.

Ursvik vel hadde 140 medlemmer pr 31.12.2011.

Styret har hatt 12 styremøter i løpet av perioden. Det har vært et møte med Ursvikbuktens båtforening og Hellvikskog vel angående kommunens Arealbruksplan. Styret har vært representert på Nesodden Velforbunds representantskapsmøte.

Vann og avløp på Ursvik/Reguleringsgruppen
Gruppen har tidligere utarbeidet et forslag til ny innkjøring til området ved å bygge en bro fra Steinerskolen og inn i Trygves vei. Dette er forelagt kommunen og fått positiv respons, uten at det er realitetsvurdert.

Bjørn Arild hadde et møte med Reidun Isachsen i mai.  Referat herfra er i referatet fra Årsmøtet

Det anses for sannsynlig at det vil bli mer utbygging i området når vann- og avløpssituasjonen er avklaret. Reguleringsgruppen har derfor utarbeidet et forslag til reguleringsbestemmelser for Ursvik. Dette ligger på velets hjemmesider http://ursvik.inngangen.com/  

 

Gruppen består av
Ola Eldøy
Einar Grimsgård
Torbjørn Dybdahl
Knut Næsje

Arealbruksplanen
I forbindelse med kommunens rullerende reguleringsplaner ble det forelagt et forslag til arealbruksendring av Ursvik eiendom i bukta. Det var der foreslått at området skulle reguleres til naturområde, undergruppe naturområde. Det ble i samarbeid med Ursvikbuktens båtforening og Hellvikskog vel sendt kommentarer til høringen.  Resultatet ble at Ursvik eiendom i sjøen ble foreslått regulert til småbåthavn. Landområdet ble regulert til natur/friluftsområde.
Brattbakken
Nedre del av Brattbakken er asfaltert langs rekkverket. Ca halvparten til to tredjedeler av veibredden ut fra rekkverket er asfaltert, resten er fortsatt grus.  Det er lagt ned to rister for å fange opp vannet.
Utbedring av øverste del av Ristrappen
Øvre del av trappen, mellom trappetrinnene og Granliveien, er asfaltert.
Postkassestativ
Postkassestativ i krysset Granliveien/Olavsvei  er flyttet til betongplatting hvor transformatoren står etter avtale med E-verket (Energi 1)
Postkassestativ i krysset Trygves vei/Olavsvei.
Postkassestativet er flyttet bort fra krysset pga den brede grøften og litt lenger opp i Trygves vei.

Den nye båtbryggen
Det har vært mye fram og tilbake i denne saken, og byggesøknaden ble oversendt Fylkesmann i Buskerud. Svaret forelå 23.01.2012. Det går i korthet ut på at vedtakene i Nesodden kommune fra 2010 ble opphevet og at Fylkesmannen i Buskerud anbefaler Ursvik om å utarbeide en reguleringsplan for området, evt gjennomfører en ny forhåndskonferanse med kommunen før videre behandling av saken
Det har vært hevdet fra kommunens side at det er et biologisk mangfold i bukta, bl.a. med forekomst av ålegress, og at dette vil lide under en evt utbygging.  Velet har vært i kontakt med  en marinbiolog som konkluderte med at bunnen var død. Dvs. ikke noe ålegress. 

Den gamle båtbryggen
En klage angående bryggeanlegget (Flyteanlegget til Ursvikbukten båtforening) ble sendt Nesodden kommune, som videresendte denne til oss. Påstander om krenkelse av eiendomsgrensen basert på håndsevne skisser uten målinger ble imøtegått av velet.
Gangbroen fra steinmoloen til flytelementene falt ned i november. Det ble påstått at den lå på naboeiendommen, og ble forlangt fjernet. Styret bestred denne påstanden, da broens lengde tilsier at den måtte ligge vinkelrett på steinmoloen for i det hele tatt å komme i nærheten av grensen. Broen lå på skrå. Broen vil bli fjernet i april og ny bro/gangvei settes opp

ISI-banen
Bjørn Arild Solheim og Tom Lerdal representerer Ursvik i ISI-styret.  Per Egil Garder er materialforvalter.
Statutter for ISI er fra 20.09.1977, og skal tilpasses det som nå skjer.

Det foreligger en avtale med NIF fra 1992 om bruk av banen.  Denne ble laget av Hellvikskog i samarbeid med NIF for å kunne få tippemidler.  NIF har betalt siden 1995 i henhold til denne avtalen. De har også betalt bruk av strøm.  
Bruk av ISI hytta.
Det ble vedtatt at Ursvik skulle være med på opprusting av hytta. Arbeidet ble startet uten at Ursvik ble informert om dette i forkant. I fremtiden ønsker Ursvik å få greie på denne type ting før de blir igangsatt.
Det er anmodet de fire velene om tilskudd på  14.000,- for arbeidet samt  1.000,- på årlig basis til vedlikehold.  Det ble vedtatt at Ursvik også var med på dette sammen med de øvrige andelseiere.
Kunstgress på ISI
I Amtstidene har man fra tid til annet kunnet lese om at det skal legges kunstgress på ISI. Dette var ukjent for styret og det ble tatt opp i styremøte i ISI.
Ursvik la ned veto på styremøte i ISI 23.11.2011 fordi det ikke er ønskelig med økt trafikk på veiene som følge av økt bruk. Alternativt at bommen i Mossesvei flyttes slik at trafikken kan gå inn der. NIF har imidlertid i dag ikke i sine planer lagt opp til øket bruk av banen.
Etter en del diskusjon aksepterte velets styre kunstgress på banen med følgende forbehold

Olsokfest
Det ble også i år avholdt en Olsokfest med bål og leker for barna. i Bukta. Festen gikk etter tradisjonelt mønster og var vellykket. Det ble kommentert at det fokuset vi har på barna var meget bra.