Ursvik vel. Styrets beretning for 2013.

Styrets sammensetning etter årsmøtet 2013 har vært

Grethe Solheim  Leder, Valgt for 2 år På valg i 2015
Åse Ulleberg. Nestleder På valg i 2014
Nina Swann Styremedlem Valgt for 2 år På valg i 2015
Pål Hogne Djuve Styremedlem På valg i 2014
Knut Næsje Sekretær Valgt for 2 år På valg i 2015
Fredrik Tolfsby Varamedlem Valgt for 1 år På valg i 2014
Carina Syversen Varamedlem Valgt for 1 år På valg i 2014
Morten Bjørnson Varamedlem Valgt for 1 år På valg i 2014

Monica Telle har vært revisor og valgkomiteen har bestått av Knut Næsje.

Knut Næsje har fungert som kasserer/foretningsfører.

Grethe Solheim trakk seg som leder i løpet av sommeren av helsemessige årsaker, Nesleder rykket da opp som leder, og Morten ryket opp som styremedlem.

Ursvik vel hadde 140 medlemmer pr 31.12.2013.

Styret har hatt 10  styremøter i løpet av perioden. Styret har vært representert på Nesodden Velforbunds representantskapsmøte.

 

Oppdatering av matrikkelen mht grensene for Hellvikskogs eiendom 2/563.
Ursviks styreleder og bryggeformann reiste spørsmål om den yttergrense som var tegnet inn på matrikkelen representerte den virkelige grensen for Hellvikskogs eiendom, og sendte forespørsel om dette til Nesodden kommune. Svaret var at det gjorde den. Ursvik var blitt gjort oppmerksom på grensen i dom av 1994, og oppdatering av matrikkelen i 2011. Begge ganger med mulig til protester.

Båtbryggen nye
Det er laget en oppsummering av hva som har skjedd mht Ursviks «nye» båtbrygge på vår hjemmeside.

Regnskap
Det er lite å si om regnskapet. Vi har gått 35.000 i overskudd. Det skyldes at vi ikke kom i gang med å utbedre gangveiene, og at vi har fått MVA kompensasjon fra Lotteristiftelsen på kr 13.000.

Båtbrygga ( gamle )
Moringene til flytebryggen er blitt sett på, og vurdert til å være OK.

Flytebryggen  forskjøv seg en meter mot øst, med det resultat at festene i steinmoloen ble  ødelagt. Nye fester ble laget og satt opp. Flere av festene på den delen som tilhører båtforeningen er også ødelagt, og flytebryggen lå i sikksakk.
Landgangen fra steinmoloen og ned på flytebrygga er reparert. Betongklossen holdt på å velte, og kjettingen som holder flyteelementet gikk under den, slik at denne nå er blitt for lang. Flyteelementet ligger for langt mot nord.

Flytebryggeanlegget presser vårt anlegg slik at vi bør ha større ”rulleplate”.

 

ISI banen
Tom Lerdal blir styremedlem. Åse Ulleberg blir vara.

Det er ikke noe organisert bruk av ISI nå.

Ursvik ønsker å holde ISI som en enhet slik det er i dag, ikke splitte opp.

Årsmøte ble avholdt 15.10.2013 Se eget referat

 

Olsok

Det ble holdt dugnad 13. juli. Kommunen lånte ut en container i denne forbindelse. Det ble ryddet bort trær og busker. Bålet ble bygget opp. To båter ble lagt i container.  Fire båter ble lagt på parkeringsplassen ved Ursvikveien 81. Disse deles ut til våre medlemmer i løpet av våren 2014 dersom ingen eier melder seg.

Olsok ble feiret lørdag 27. juli.  Søknad om bålbrenning ble sendt,og innvilget, men så tilbakekalt.. Festen ble avholdt på tradisjonell måte, men bålet ble ikke tent pga brannfare.  Bilder er lagt ut på vår hjemmeside.

Generelt

Vann og avløp--Regulering
Det er blitt avholdt et møte med representanter for kommunen hvor en del spørsmål om Ursviks framtid ble besvart. Spørsmål og svar ligger ute på vår hjemmeside.

 

Postkassestativ
Postkassestativet er flyttet fra krysset Olavs vei/Dags vei til den gamle transformatoren.

Nybrygga til Hellvikskog
Brevet til Hellvikskog som sier at vi ikke vil tillate at de benytter vår eiendom er sendt, men det foreligger ikke noe svar ennå. Vi sa at vi ville blokkere adkomsten, og det er foreslått å legge ut stokker med moringer på det aktuelle stedet.

Det ble vedtatt å legge ut blokkeringer.  Dette er behørig dokumentet av Hellvikskog. Se http://www.hellvikskog.net/

Da det ikke skjedde noe, ble det 24.06.2013. sendt et rekommandert brev som  endte i en avtale om møte 20.08.2013.  Se eget referat.

Det skulle ha vært avholdt et møte med UBF/Hellvikskog basert på referatet. Dette skal være et prinsippmøte hvor meningen skal være å avklare holdninger og hva som er mulig å gjennomføre.

Dette møtet er ikke avholdt.

Refundering av betalt moms for 2012
Det ble refundert kr  13.401,- fra Loteristiftelsen

Fortetning av Ursvik
Styret i Ursvik vel har med uro sett på at det ble prosjektert tre eneboliger med tilhørende bi-leiligheter i Dags vei 8. Tomten er på under 2 mål, og skal da ha plass til 6 boenheter til tross for at det er vedtatt at det skal være 750 kvm pr boenhet.

Utsendelse av giro og innkallinger.
Styret vedtok at det for 2013 skulle benyttes e-post til utsendelse av giroer. Dette resulterte i en besparelse på ca 800,- kroner.

Styret vedtok også å bare sende ut forsiden på innkalling til årsmøte, og henvise til vår hjemmeside for øvrig informasjon. Dette resulterte også i en besparelse på ca 800,-, samt en sterkt forenklet arbeidsoperasjon.

Det var ingen av Ursviks velmedlemmer som hadde innvendinger på at sakspapirene skulle hentes fra internett.

Gangveier.
Det ble ikke gjort noe med gangveier i 2013. Planene overføres til 2014, da det vil komme midler inn via velkontingenten.

Båtbryggen.
Det ble holdt en dugnad med stramming av kjetting.
Mot slutten av året ble det nødvendig med en kranbåt for å få gangbroen på plass.