Protokoll for årsmøte i

URSVIK VEILAG

Torsdag 22. mai 2014   Menighetshuset ved Skoklefall Kirke

 

Antall oppmøtte med stemmerett   25
Antall oppmøtte uten stemmerett  4
Antall fullmakter  4
Totalt antall stemmer    29

 

Saksliste:

  1. Godkjennelse av innkallingen.

Det kom innsigelser på innkallingen fra Bjørn Arild Solheim. Han mente papirene var kommet lovlig sent, i og med at de var sendt ut med dato 13.mai. Styret mente imidlertid at fordi det på innbetalingsgiroen var annonsert når møtet skulle være, så var vedtektene overholdt. Ved avstemming om hvorvidt innkalling ble godkjent, var det to som stemte imot, resten godtok innkallingen.

Siden det var en dags frist til å sende inn innkomne forslag til styret, påberopte Bjørn Arild Solheim seg retten til at de kommentarer og forslag han la fram på vegne av Grethe Solheim, skulle bli hørt og behandlet av årsmøtet.  Det ble godtatt. Da kommentarene var omfattende, og hverken styret eller årsmøtet  ikke hadde fått sett tidligere, er de behandlet i eget skriv vedlagt referatet.

Vedtektenes avsnitt om Organisering sier : «Det skal avholdes årsmøte for veilagets medlemmer hvert år innen utgangen av juli med 21 dagers skriftlig varsel.»

Innkallingen ble godkjent

  1. Godkjennelse av sakslisten.

Sakslisten ble godkjent

  1. Valg av ordstyrer og referent.

Som ordstyrer ble Nina Swann valgt og som referent ble Knut Næsje vlgt

  1. Valg av to personer til å undertegne protokollen.

Tom Lerdal og Line Khateeb ble valgt til å underskrive protokollen

  1. Godkjennelse av protokollen fra Årsmøtet i 2013.

Protokollen fra Årsmøtet i 2013 ble godkjent

  1. Styrets beretning for 2013..

Angående kommentarer fra Grethe Solheim, seg eget skriv.
Styrets beretning for 2013 ble godkjent

  1. Godkjennelse av regnskap for 2013 med revisors beretning.

Regnskap for 2013 ble godkjent
.

  1. Prinsipper for fordeling av kostnader ved arbeid på veiene .(dette gjelder ikke for brøyting, strøing og lys, som er et eget regnskap. Dette står i vedtektene)

Styret beklager at det ikke sto noe om dette punktet i innkallingen. Situasjonen er den at det enkelte ganger skjer at veilaget påfører grunneier ekstra arbeid og kostander når vannet ledes bort fra veien.

Som regel er det ikke mer enn forventet, men i enkelte tilfeller er det åpenbart at kostnaden for grunneier er vesentlig mer.

Siden dette ikke er beskrevet i innkallingen, kunne det ikke fattes noe vedtak, men årsmøtet var av den oppfatning at veilaget i disse tilfellene dekker en rimelig andel av kostnadene etter avtale med grunneier.

  1. Medlemskontingent for 2014.

Styret forslag til budsjett ble godkjent. Det vil si at kontingenten i 2014 da vil øke med kr. 500 til kr. 1.600,-. Giro vil bli sendt ut i forbindelse med innbetaling av vintervedlikeholdet.

Kontingenten for 2015 vil øke med kr. 200,- som følge av større ansvar ved utbedringer, se punkt 8, og kr. 100,- for generelle prisøkninger. Grunnavgiften vil da f.o.m. 2015 være kr. 1.400,-

  1. Innkomne forslag

Grethe Solheims forslag om at styret skulle fratre ble ikke tatt opp til votering.  (Se Notat til årsmøte)

  1. Godkjennelse av revidert budsjett for 2014 og budsjett 2015.

Budsjettene ble vedtatt.

 

  1. Vintervedlikehold

Onsdag 7. mai hadde Ursvik møte med Nesodden kommune hvor det  ble opplyst om konsekvensene ved at kommunen ikke lenger tar ansvaret for vintervedlikehold å de private veiene.

For Ursvik veilags medlemmer betyr det:
Vi må selv betale for, og organisere, brøyting, strøing og veilys. I første omgang betyr det at det vil bli sendt ut en giro i august som skal dekke dette for sesongen 2014/2015. Kostnadene er beregnet til kr 100.000,- for veilys og kr 40.000,- for brøyting/strøing. Det ble på årsmøtet 2010 vedtatt at kostnadene skulle fordeles med 3/4 på fastboende  og 1/4 på sommerboere. Dette står også i vedtektene under punktet om kontingent. 
Giroen som sendes ut i august vil derfor være på hhv kr. 1.900,- og kr. 600,-. For å bestemme hvem som er fastboer og sommerboer har vi valgt å legge opplysninger fra FolloRen om hvem som har helårsrenovasjon kontra sommerrenovasjon til grunn. Disse opplysningene er fra 2012. De vi ikke har opplysninger om, har vi valgt å se på som fastboere. Alle medlemmer av veilaget har fått beskjed om hvilken kategori de tilhører, og vi ber om at de sier ifra til veilaget dersom dette ikke stemmer,

Grethe Solheims innlegg er besvart i eget notat.

  1. Valg av styre.

Det kom et benkeforslag om Thorbjørn Dybdahl som ledert til erstatning for Morten Bjørnson, som var på valg. Torbjørn Dybdahl ble valg med 13 mot 10 stemmer. En blank. Resten av styret ble valgt slik det var foreslått. Åse Ulleberg, Carina Syversen og Pål Djuve ble gjenvalgt. Line Khateeb kom inn som ny. Styret etablerer seg selv på første styremøte

Monica Telle ble valgt som revisor. Til valgkomiteen ble Tom Lerdal, Magnus Fjogstad og Øystein Skjælaaen valgt.

Knut Næsje vil fungere som kasserer/forretningsfører