Vintervedlikehold av veiene, det som har skjedd.

11.03.2013 holdt kommunen et infomøte på Tangenten hvor de opplyste om at den nye veiplanen var lagt ut til høring, og hva dette innebar for beboerne på Nesodden. Veiplanen kan leses => her <=

Referatet fra møtet kan lese => her <=. Kort fortalt, informerte kommunen om at de ikke lenger ville holde veilys vedlike eller brøyte og strø på de private veiene.

Ursvik sendte en uttalelse hvor vi protesterte på dette. => Les den.<= Vår protest, og andres, ble ikke tatt til følge. Veiplanen ble godkjent 12.09.2013.

For Ursvik veilags medlemmer har dette følgende konsekvenser:

Vi må selv betale for, og organisere, brøyting, strøing og veilys. I første omgang betyr det at det vil bli sendt ut en giro i august som skal dekke dette for sesongen 2014/2015. Kostnadene er beregnet til kr 100.000,- for veilys og kr 40.000,- for brøyting/strøing. Det ble på årsmøtet 2010 vedtatt at kostnadene skulle fordeles med 3/4 på fastboende  og 1/4 på sommerboere. Dette står også i vedtektene under punktet om kontingent. 

Giroen som sendes ut i august vil derfor være på hhv 1.900,- og 600,-. For å bestemme hvem som er fastboer og sommerboer har vi valgt å legge opplysninger fra FolloRen om hvem som har helårsrenovasjon kontra sommerrenovasjon til grunn. Disse opplysningen er fra 2012. De vi ikke har opplysninger om, har vi valgt å se på som fastboere. Alle medlemmer av veilaget har fått beskjed om hvilken kategori de tilhører, og vi ber om at de sier ifra til veilaget dersom dette ikke stemmer,