Sak 8. Innkomne forslag:

Forslag til vedtektsendringer

1. Det er plikt til å stille på Dugnad i henhold til vedtektene under punktet om medlemmenes plikter:
"Ethvert medlem plikter på forlangende å utføre intill fire timer dugnadsarbeid hvert kalenderår.
Hvis medlemmet selv ikke kan utføre arbeidet, må denne skaffe en stedfortreder eller betale en avgift tilsvarende en grunnkontingent. Dog skal det ved innkalling til dugnad tas tilbørlig hensyn."


Styret ønsker å endre avgiften fra en grunnkontingent til 100 kroner per time for dem som ikke stiller opp, med fritak for nedsatt arbeidsevne, men det skal kunne gå an å bidra på mange vis. Det vil bli sendt ut faktura pålydende kr 200 per dugnad, per medlem av veilaget ved manglende deltakelse på dugnad eller deltakelse en annen dag i tilknytning i perioden det er innkalt til dugnad.
Pengene som betales inn for manglende oppmøte går utelukkende til å betale for veivedlikehold.

Forslag til endring er slik:
"Ethvert medlem plikter på forlangende å utføre inntil fire timer dugnadsarbeid hvert kalenderår.
Hvis medlemmet selv ikke kan utføre arbeidet, må denne skaffe en stedfortreder eller betale en avgift pålydende kroner 100 per time. Dog skal det ved innkalling til dugnad tas tilbørlig hensyn til nedsatt arbeidsevne."

 

 

2. Under punktet om Kontingent sier vedtektene følgende:
"Kostnader for eventuell dekning av vintervedlikehold av veiene fordeles mellom fastboende og sommerboere ved at fastboende betaler 75% og sommerboere betaler 25%"

Styret mener at veibelysning er viktig infrastruktur som sommerboere bør bekoste på lik linje med helårsboere. Styret foreslår derfor en flat avgift og vil endre vedtektene slik:

"Kostnader for eventuell dekning av vintervedlikehold av veiene og veibelysning fordeles likt mellom fastboende og sommerboere. Avgiften settes av årsmøtet.

Andre forslag for perioden:
3. Fordi det i inneværende år er et overskudd på konto for vintervedlikehold foreslår styret at det ikke tas inn avgift forvintervedlikehold året 2016/2017.

4. Omdisponering av midler på konti for vintervedlikehold.
Fordi utgiftene har blitt lavere enn estimert har Ursvik veilag per i dag 200 000 på konto for vintervedlikehold.. Styret foreslår å omdisponere 80 000 kroner av pengene som står på konti for vintervedlikehold til vedlikehold av veiene for å få lagt ekstra subbus og dustex i tillegg til å få valset veiene. Forslag til vedtak er:

"80 000 kroner tas i 2016 fra konti for vintervedlikehold og omdisponeres til ordinært veivedlikehold."

 

5.. Forslag til vedtektsendring både i Vellet og Veilaget.

Årsreferat skal være medlemmene i hende senest 60 dager etter årsmøtet.

All korrespondanse med medlemmene skal enten foregå på epost eller eventuelt sendes pr. post hvis noen spør om det.

Morten Bjørnson

6. Ubesvarte spørsmå fra Solheim fra 2015

ÅRSBERETNING URSVIK VEILAG 2014 – SPØRSMÅL TIL STYRET I URSVIK VEILAG PÅ ÅRSMØTET 5. JUNI 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ursvik 20. mai 2015

 

 

Grethe Solheim

Elektronisk signert

 

 

 

7. Spørsmå fra Solheim 2016

Årsmøte i Ursvik Veilag 17. juni 2016

Under finner du våre kommentarer til møtereferatet samt tidligere innsendte og ubesvarte spørsmål og våre kommentarer til de utsendte referater og årsmeldinger. Vi ber om at dette behandles i styret før årsmøtet og at styret fremlegger svar på våre spørsmål/kommentarer i Årsmøtet.

 

  1. Vedlegger for ordens skyld våre kommentarer/forslag til forrige årsmøte den 5. juni 2015 hvor de fleste av våre spørsmål ikke ble tatt opp og besvart. Vi gjør oppmerksom på at dette ble sendt inn i god tid før fristen i fjor. De fleste spørsmål er fortsatt relevante i dag og styret bes om en uttalelse.

  2. Referat fra årsmøtet den 5.juni 2015 pkt 10. Ingen innkomne forslag. Vennligst se pkt 1 ovenfor og korriger årsmøtereferatet tilsvarende.

  3. Vi har forstått det slik at Mille Rønning er ansatt i Nesodden Kommune, avdeling for plan bygg og geodata . Dette fremkommer ikke på Facebook siden til UV og Vei hvor det opplyses at hun jobber for Moromar Arkitekter AS. Siden styret er ansvarlig for utarbeidelse av blant annet forslag til reguleringsplan for Ursvik ber jeg styret vurdere Milles habilitet og om hun pga sin arbeidsituasjon kan fortsette i styret i Ursvik Vel og Veilag. Som medlem av styret i Ursvik Vel og Vei har man ansvar for å fremme Ursvik beboernes beste. I dette ligger også å være pådriver overfor kommunen når det gjelder hva som skjer på Ursvik, det være seg entreprenørers handlinger og oppfylling av signerte kontrakter med kommunen, og generelt følge med hva som skjer i kommunen og sørge for at Ursvik ikke blir tilsidesatt i forhold til andre vel. I klartekst betyr dette at Ursviks beste skal fremmes og følges opp av styret. Det har sjelden vørt heldig å «ri på to hester».

  4. Innkalling til årsmøte «andre forslag for perioden» pkt 4, omdisponering av midler på konti for vintervedlikehold. Vi er sterkt imot omdisponering av 80.000 kroner fra dette fondet til ordinært vedlikehold. Pengene er innbetalt 75/25 % av hhv fastboende og sommergjester og i hht prinsippet for veilaget skal alle kostnader til vedlikehold av veier fordeles likt på alle deltakere. De fastboende har betalt inn vesentlig mer enn sommergjestene og pengene kan derfor ikke benyttes til annet formål enn vintervedlikehold. Derimot er vi ikke uenig i at styret innkaller fra sommergjestene en ekstra innbetaling slik at innskuddet i fondet blir likt fordelt på fastboende og sommergjester. Når dette har skjedd kan styret omdisponere de 80.000 kroner det er satt frem ønske om.

  5. Planer for 2016/17. Styret foreslår å legge nytt toppdekke på Eysteins vei (Egils vei?)og Ursvikveien fra broen og til stranden. Disse strekningene er en del av Kyststien og i bukta er Nesodden Kommune grunneier og burde som sådan betalte veiavgift for sine eiendommer. Når i tillegg kommunen reklamerer med den flotte Kyststien bør de i hvert fall bidra til vedlikeholdskostnadene for denne delen av Kyststien. Samme prinsippet bør gjelde veien ned til Ursvik Brygge. Kommunen bør bidra på lik linje med de andre eiendomsbesitterne for sin eiendom på Ursvik Brygge. Styret bes derfor kontakte Nesodden Kommune og be om deres bidrag til vedlikehold av Kyststien med midler tilsvarende veiavgift for deres 2 eiendommer i Ursvikveien samt vedlikeholdet av Eysteins vei? Skal dette være Egils vei? Egils vei? Hva er riktig?

  6. Styrets forslag til vedtektsendringer vedrørende dugnad: Dugnadsarbeidet var i en tidlig periode nødvendig da hver grunneier var ansvarlig for vedlikehold av sin del av veien som grunneier og for å få koordinert vedlikeholdet av alle veiene. Vi betaler i dag en veiavgift som bør inkludere «den gammeldagse dugnadsånden» slik at arbeidet settes ut på samme måte som øvrig vedlikehold. Om nødvendig bør styret innkalle ekstra penger for å kompensere for bortfall av «Dugnadsånd»

  7. Ser av årsmøtereferatet at Åsaveien er overtatt av kommunen. I følge Gunn Lepsøe ( tidligere eier) overtok kommunen den asfalterte stripen av Dags vei ned til Arne Skullerud. Åsaveien ble ikke overtatt og det er derfor relevant at de som har utkjøring fra sine eiendommer i Åsaveien betaler veiavgift som tidligere.

 

Med hilsen

 

Grethe Solheim


Sak 9. Planer for 2016/2017

-Ved asfaltering av Ursvikveien ønsker styret også å få lagt asfalt i begynnelsen av Dalsbergstien og i avkjørselen fra Ursvik i Dags vei. Det er derfor satt av en større sum til dette på revidert budsjett for 2016.

-Det er nødvendig å sikre veien ned til gamle Ursvik Brygge hvor en stein falt ut i fjor sommer. Det går an å sikre denne uten å gjøre større oppgraderinger på veien. Styret ønsker ikke å prioritere større tiltak på denne veien da den ikke er mye brukt av bilister.

-Det vil bli gjort en ekstra innsats i svingen Ursvikveien/Olavsvei slik at denne holder. Det samme gjelder for krysset Trygves vei/ Knuts vei. Det skal legges nytt toppdekke på Eysteins vei og på Ursvikveien fra broen til stranden.

-Styret vil utrede muligheten for å ha Dustex på veiene slik at vi hindrer mye støv og binder veidekket bedre. Det fremmes forslag om å bruke deler av pengene fra Vintervedlikeholdet til å dekke inn dette.

-Det skal avholdes veidugnad i løpet av høsten 2016 og våren 2017.