Styrets sammensetning etter årsmøtet 2018 har vært:

Hva Hvem På valg
Leder Mille Rønning 2019
Nestleder Magnus Fjogstad 2019
Styremedlem Alexander Meltzer 2020
Styremedlem Terje Haug 2020
Styremedlem Gudrun R. Skjælaaen 2020
Varamedlem Trude Nes 2019
Varamedlem Gry Karen Waage 2019


Bryggekomitéen
Pål Hogne Djuve, Knut Næsje
Reguleringsgruppa
Pål Djuve, Torbjørn Dybdahl, Catrine Sønsterud, Knut Næsje, Bjørn E. Høgvold, Gudveig Havstaad
Styret ISI-Banen
Mats Rustøy (Styremedlem), Per-Egil Gaarder (vara)
Styremøter
Det er avholdt fire styremøter i perioden i tillegg til e-postkorrespondanse i saker hvor det ikke er behov for å møtes. Ettersom styret i Ursvik vel er det samme som i Ursvik veilag samenfaller alle møtene.
Styrets arbeid i 2018
Styret i Ursvik vel har i ikke hatt store vedlikeholdsprosjekter i 2018 så driftkostnadene til velet er lave for 2018. Arbeidsoppgavene har hovedsakelig bestått i å svare på henvendelser, holde kontakt med undergrupper, følge med på saker som berører vellets interesser og stått for sosiale aktiviteter.
Sosiale aktiviteter
Olsok 30.juni
Da styremedlemmene ikke hadde anledning til å arrangere Olsok, påtok Jørgen Næsje seg å stå for arrangementet. Til tross for noe regn, ble nok en gang en vellykket aften. Bilder er lagt ut
Hygge på dugnad
For å skape litt sosial hygge i forbindelse med veidugnad stilte styret i vellet opp med vaflet og kaffe i forbindelse med veidugnad 23.September til glede for store og små. Suksessen ble videreført i 2019 med grilling etter og under dugnad i slutten av april. Les mer om det neste år.
Nyttårsbål
På nyttårsaften ble det tent bål i Ursvikbukta, flere grillet pølser, raketter ble avfyrt og papirlykter sendt til himmels. Dette har blitt en fin tradisjon for mange barn og voksne i Ursvik.
ISI-banen
Ursvik vel er deleier i ISI-Banen ( Interesseselskapet Skoklefall Idrettsplass) med 1/4 del, og stiller med en representant og dennes vara til styret i ISI-banen. ISI-Banen. Eiendommene omfatter et areal på ca 12 262 m2 som benyttes til rekreasjonsområde for vellene som er deleiere og eventuelle besøkende. De siste par årene har styret intensivert arbeidet med å holde anlegget ved like og gjort oppgraderinger. Alle medlemmer av vellet oppfordres til å følge utviklingen til ISI-banen på deres facebookside ISI-Banen Nesodden. Generalforsamling for I.S.I. banen skal i år avholdes 09.mai. I innkallingen til årets møte skal det blandt annet tas opp om vellene skal forplikte seg i større grad enn tidligere å stille opp på dugnader i regi av ISI-styret. Medlemmer av vellene har iht. ISI sine vedtekter talerett men ikke stemmerett ved årsmøtet. Årets innkalling sendes ut sammen med årets innkalling til årsmøte i Ursvik vel.
I årets innkalling har styret på vegne av styret i ISI-banen lag til et forslag om vedtektsendring i Ursvik vels sine vedtekter. Med vedtektsendringen ønsker ISI-styret at alle vellene skal vedtektsfeste sitt eierskap i ISI-Banen ettersom ISI-Banen i dag ikke nevnes i noen av vellene sine vedtekter.
Bryggekomitéen
Justering av flytebrygge – båtbrygga.
Beretning fra komiteen 2018/2019
Kort historikk
En komite bestående av Pål Hogne Djuve, Morten Bjørnson og Knut Næsje ble nedsatt i 2014, for å arbeide med bryggesaken. Komitemedlem Morten Bjørnson gikk bort i 2017. De to resterende komitemedlemmene har fortsatt arbeidet.
Inntil forsommeren 2016 samarbeidet komiteen med Ursvikbuktens bålorening og Hellvikskog vel om en felles søknad for utvikling av småbåtbrygge i bukta.
Men 28. juni 2016 mernet Ursvikbuktens bålorening med en dags varsel gangbroen mellom Ursvik vels og deres bryggeanlegg. Ursviks medlemmer ble dermed hindret adgang til eget område. Bryggekomiteen mente at siden de avskar medlemmene av Ursvi vel fra egen eiendom og «annekterte» Ursviks vels sjøareal var samarbeidsgrunnlaget borte.
Komiteen fant da at Ursvik på egen hånd burde søke kommunen og utarbeidet en detaljert beskrivelse av hvordan vi kan utnytte vår eiendom på best mulig måte. Dette ble sammen med forespørsel om forhåndskonferanse oversendt kommunen senere på sommeren.
Etter diverse purringer ble forhåndskonferanse gjennomført i mars 2017. Komiteen presenterte planene for flytebryggeanlegget.
Komiteen utarbeidet deretter detaljert kartmateriale over flypng av flytebryggene og antallet båtplasser, skrev søknadsbrev om dispensasjon til kommunen og rekommandert nabovarsel til berørte naboer.
Komiteen mottok 07.06.17 brev fra Lisbeth Wesmanns advokat Ingerid Eidesvik Lie ved Brækhus Advokalirma DA. På vegne av sin klient argumenterte de mot dispensasjonssøknaden og «oppgraderingen» av flytebryggen.
Før komiteen fikk besvart brevet, gikk komitemedlemmet Morten Ove Bjørnson bort. Arbeidet ble av den grunn lagt til side, men gjenopptatt vinteren 2018.
Komiteen ba kommunen om nytt møte i anledning innsending av fornyet dispensasjonssøknad. 11. juli 2018 hadde vi ny forhåndskonferanse med avdelingsjurist i byggesaksveiledningen, Annette Ericson Maritvold.
I og med at situasjonskart over bukta på daværende tidspunkt ikke var oppdatert (jfr. at gangbro var mernet, men nye bilder ikke tatt), rådet hun oss til å vente med søknad til vi kunne få korrekte situasjonskart. Epost til geodata ble sendt kort tid etter møtet. tii har jevnlig sjekket om oppdaterte kart har kommet, men først nylig har disse blitt tilgjengelige.
En søknad som inneholder dispensasjon fra kommuneplan, plan og bygningslov og naturvernområde, utløser gebyrer. Dersom dispensasjonene får positive vedtak utlyser også byggesaken gebyr. Totalt kan gebyrene bli opp imot 70 – 75 000 kr. Hadde ny kommuneplan lagt opp til å utvide området for småbåthavn med de nødvendige meterene inn i naturvernområdet i bukta, ville gebyr for dette falt bort. Ursviks vels anmodning om at kommunen skulle gjøre det, synes imidlertid ikke å ha fått gehør (jfr. høringsuttalelse fra Ursvik tiel til ny kommuneplan).
Siden kostnadene ved søknaden kan bli høye, ble styret i Ursvik vel informert. Styret ber komiteen i en ny forhåndskonferanse med kommunen argumentere for å få redusert søknadsutgiftene.
Styremedlem Terje Haug vil delta i møtet. tiiktige argument er at justeringen av flytebryggene ikke er en oppgradering, men en delvis tilbakeføring til en tidligere situasjon. Dessuten skal det brukes uteliggere og ikke moringer til den enkelte båtplass.
Båtbrygga
Etter at bryggesjef Morten Bjørnson gikk bort, har Djuve og Næsje ivaretatt nødvendig bryggedrift. I tillegg til fakturering av båteiere, er alle som har båter ved brygga kontaktet. Dette for å få oversikt over eventuelle ledige båtplasser. tielets medlemmer vil bli informert om slike, og eventuelt melde interesse for plass.
De eksisterende flytebryggene bør etter hvert skiftes ut. Pga arbeidet med å flytte flytebryggen er det ikke gjort noe med dette. En flypng vil i så fall innebære utskifting av elementer. Det er også behov for å løfte opp gangelementet ned til flytebryggene pluss noe oppgradering av bryggene. Det vil bli arrangert en dugnad for å uløre dette.

Økonomi
Det vises til vedlagte regnskap for 2018 og budsjett for 2019 og 2020. tiellets inntekter i 2018 var 82 757.- tiellets utgifter i samme periode var på 15 477.- som gav et positivt resultat på 67 280.- i 2018. Ettersom det ikke er planlagt store prosjekter for 2019/2020 foreslår styret at vel-kontingent for 2019 og 2020 reduseres til 225,-. Satser for leie av båtplass foreslås uendret.
Medlemmer
I dag er det 127 registrerte medlemmer i Ursvik vel. Styret har oppdatert medlemslistene og epostene til alle medlemmer i 2019 og håper nå at lister og utsendelser skal fungere bedre.
Siden 2015 har velet hatt en egen Facebook-side ‘Ursvik veilag og velforening’ der informasjon og oppdateringer blir lagt ut jevnlig. tielet oppfordrer alle medlemmer til å melde seg på Facebookgruppen. Per dags dato har gruppen 62 medlemmer.
Informasjon til medlemmene
Det er kommet meldinger om at det brennes en del hageavfall på fellesareal ved Ursvik brygge. Det som skal brennes av avfall på vellets fellesareal skal avtales med velet, både når det gjelder på Ursvik brygge og Ursvik båtstrand.