Styrets sammensetning etter årsmøtet 2019 har vært:

Hva Hvem
Leder Magnus Linné Fjogstad
Nestleder Alexander Meltzer
Styremedlem Ingrid Glad Fredriksen
Styremedlem Terje Haug
Styremedlem Gudrun R. Skjælaaen
Varamedlem
Varamedlem


Bryggekomitéen
Pål Hogne Djuve, Knut Næsje
Reguleringsgruppa
Pål Djuve, Catrine Sønsterud, Knut Næsje, Bjørn E. Høgevold
Styret ISI-Banen
Magnus Linné Fjogstad (Styremedlem), Per-Egil Gaarder (vara)
Styremøter
Det er avholdt fem styremøter i perioden i tillegg til e-postkorrespondanse i saker hvor det ikke er behov for å møtes. Ettersom styret i Ursvik vel per i dag er det samme som i Ursvik veilag samenfaller alle møtene i vel og veilag.

Styrets arbeid
Styret i Ursvik vel har i ikke hatt store prosjekter i 2019 så driftkostnadene for velet er lave for 2019. Arbeidsoppgavene har hovedsakelig bestått i å svare på henvendelser, holde kontakt med undergrupper, følge med på saker som berører vellets interesser og stått for sosiale aktiviteter.

Sosiale aktiviteter
Olsok 30.juni
De siste årene har det vært vanskelig å få arrangert Olsok da de fleste i styret har vært på ferie. Det har heller ikke vært noen av medlemmene i velet som har anledning. For at det skal bli noe av er det viktig at noen medlemmer som kjenner til tradisjonen fører denne videre.

Hygge på dugnad
For å skape litt sosial hygge i forbindelse med veidugnad ble det i forbindelse med veidugnaden invitert til grilling under og etter dugnaden 30.april 2019. For de som møtte til dugnad ble det en hyggelig kveld der det til og med ble tettet noen huller på utvalgte plasser

Østersdugnad
Ursvik vel ble invitert av Nesodden kommune til å delta på en dugnad i Ursvikbukta der formålet var å plukke stillehavsøsters. Medlemmene ble oppfordret til å møte opp. Noen få møtte og det ble plukket noen bøtter med den uønskede arten.

Regulering
Siste informasjon fra Nesodden kommune er at reguleringsarbeid for Ursvik/ Oksval ikke skal starte opp før den nye Flaskebekkplanen er vedtatt. I følge planstategien til Nesodden kommune skal det skje på nyåret 2021.

ISI-banen
Til nye medlemer så er Ursvik vel er deleier i ISI-Banen ( Interesseselskapet Skoklefall Idrettsplass) med 1/4 del, og stiller med en representant og dennes vara til styret i ISI-banen. Eiendommene omfatter et areal på ca 12 262 m2. Arealet benyttes til rekreasjonsområde for medlemmene i velene og eventuelle besøkende. De siste par årene har ISI-styret intensivert arbeidet med å holde anlegget ved like og gjort oppgraderinger.
.
I 2019 ble toalett og sceneprosjektet ferdigstilt. ISI-banen har nå to vanlige og en HWC-toalett. ISIBanen har en stor scenerigg og noe lydutstyr. Det gir store muligheter for å kunne holde arrangementer o.l. Tidligere har det blitt leid portable toaletter til omtrent 5000 pr. stk. Da er det ikke lett å gå med overskudd. ISI-banen har behov for flere aktive medlemmer som kan være med å arrangere og utvikle stedet videre. Ta kontakt med styret i velet om dette er av interesse for deg. Et ønske er å kunne få på plass servering av kaffe og vafler på søndager. Da trenger vi noen som synes dette høres sosialt og gøy ut. Det er også ønske om å lage en terrasse i forbindelse med en eventuell servering.

Styreweb
På lik linje med veilaget så er Styreweb tatt i bruk for å administrere Ursvik vel. Den digitale løsningen gjør det lettere å samle og arkivere informasjon om driften av velet. Styret vil se på muligheten av å digitalisere relevante deler av vellets historiske arkiv.

Båtbrygga.
Båtbrygga. Beretning 2019/2018
Ny flytebrygge:
En komite bestående av Pål Hogne Djuve, Morten Bjørnson og Knut Næsje ble nedsatt i 2014, for å arbeide med ny flytebrygge og utvikle samarbeidet med Ursvikbuktens båtforening.
Komitemedlem Morten Bjørnson gikk bort i 2017. De to resterende komitemedlemmene fortsatte arbeidet. Styret i Ursvik vel oppnevnte i tillegg styremedlem Terje Haug som sin kontaktperson.
Komiteen har siden da både arbeidet med bryggesaken samt håndtert drift av eksisterende brygge.
For utfyllende historikk om saken vises til årsmelding for Ursvik vel for 2018/2019.

Bryggesaken - siste års utvikling:
Da komiteen i 2019 fikk opplysninger fra kommunen om at en søknad om flytting av flytebryggen ville kunne koste rundt 75 000 kr. uten at dette nødvendigvis ville føre til godkjenning, valgte komiteen i stedet å arbeide for en utskiftning av anlegget. Den eksisterende bryggen er i dårlig forfatning og må uansett skiftes ut i løpet av få år.

Etter en kartleggingsrunde av mulige leverandører, ble Bryggespesialisten kontaktet i september. Disse virket seriøse og hadde kunnskap om området. Etter en synfaring gav de anbud på utskifting. Etter parlamentering fikk vi positiv tilbakemelding om 20 mulige plasser på sørsiden av brygga.

Ved erstatning/utskifting av bryggeanlegg må sendes inn en forenklet søknad til kommunen. Søknadsarbeidet tilbød Bryggespesialisten seg å utføre uten ekstra kostnad.

Ursvikbuktens båtforening fjernet i 2016 med en dags varsel gangbroen mellom Ursvik vels og deres bryggeanlegg, ble samarbeidsgrunnlaget mellom bryggekomiteen og Ursvikbuktens båtforening ble borte. Båtforening bruker nå Ursvik vels areal både til utleie av båtplasser samt til en flytende badstu.

Med tanke på å etablere kontakt mellom delene av Ursvik vels eiendom, ba bryggekomiteen vinteren 2020 Bryggespesialisten om et anbud på en enkel bro fra flytebryggen og over sundet til velets eiendom der. Bryggespesialisten synfarte igjen anlegget og fikk nødvendig informasjon og tegninger.

Etter Koronapandemien har kontakten med Bryggespesialisten stoppet opp. Komiteen har i løpet av våren/forsommeren kontaktet både firmaet og våre kontaktpersoner diverse ganger via e-post, sms og telefon. Dessverre uten svar eller tilbakemeldinger.

Arbeider med å finne ny flytebryggeleverandør er derfor startet.

Båtbrygga – komplettering av eksisterende båtplasser:
Våren 2020 ble alle som har båter ved brygga kontaktet om mulige ledige båtplasser. Etter kartleggingen ble velets medlemmer informert og bedt om å melde interesse for plass. Interessen var vesentlig større enn antallet ledige plasser. For å stille alle likt ble en trekning gjennomført og ledige plasser fylt opp. Tre båtplassholdere fikk i tillegg flytte båtene sine til bedre plasser. Tilbakemeldingene viser behov for å etablere flere båtplasser.

Båtbrygga – annet:
  • Låsesylinder i porten ble skiftet i juni 2020. Arbeidet er utført av Total Sikkerhet AS. Nye nøkler er levert båtplassholderne.
  • Båtplassnumrene var etter mange års slitasje, nesten uleselige. De er nå malt opp.
Reguleringsgruppen
Beretning 2019/2020
Etter årsmøtet 2019 har det ikke skjedd noe vesentlig i reguleringsgruppen, til tross for at vi har hatt jevnlig kontakt via epost og et møte 11. februar i år.

Hovedårsaken til dette, er mangel på konkret kunnskap om kommunens planer. Selv om vi har gjort det som er mulig for å følge opp utspill fra denne kanten. Dette har gjort det vanskelig å ta tak i eventuelle nye problemstillinger.

Vi mener at det er lite å tilføye til det vi allerede har formidlet til medlemmene. Vår behandling av kommuneplanen inneholder de fleste opplysninger. Den kan leses på http://blog.inngangen.com/ursvik/ Her ligger det også en del opplysninger/betraktninger om områdeplan og eventuell bygningsbestemmelser for Ursvik.

På velets hjemmeside, http://ursvik.inngangen.com/index_vel.html under Hovedtema i kolonnen til venstre, ligger det også en del informasjon om regulering av Ursvik

Det vi konkret vet, er imidlertid dette.
  • I den kommunale planstrategien skal områdeplan for Ursvik/Oksval være ferdig i 2023
  • Det tar normalt ca. to år fra områdeplan startes opp til den er ferdig.
  • Ursvik vest for Åsaveien er i arealdelen av kommuneplanen avsatt til utbygging tilsvarende Blåbærstien.
  • Ursvik øst for Åsaveien er ikke omfattet av noen nåværende planer.
Gruppen har bestått av
Catrin Sønsterud, Bjørn Høgevold, Pål Hogne Djuve, Knut Næsje

Økonomi
Resultatet for 2019 ble et overskudd på 23 186,-. Egenkapitalen var på omtrent 220 000,- ved årets slutt. Vellets økonomi anses å være god. Da det ikke er planlagt noen større prosjekter for 2020 / 2021 ønsker styret at medlemskontingent for 2021 holdes på samme nivå som for 2020. Det vil si 225,-.
Medlemmer
I dag er det 126 registrerte medlemmer i Ursvik vel.