Styrets sammensetning etter årsmøtet 2019 har vært :

Hva Hvem
Leder Magnus Fjogstad
Nestleder Alexander Meltzer
Styremedlem Terje Haug
Styremedlem Gudrun R. Skjælaaen
Styremedlem Ingrid Glad Fredriksen
Varamedlem
Varamedlem
Kasserer Knut Næsje
Valgkomité
Revisor Øystein Skjælaaen


Styrets arbeid
Styremøter
Det er avholdt fem styremøter i perioden i tillegg til e-postkorrespondanse i saker hvor det ikke er behov for å møtes.
Styrets arbeide generelt
Styret har i perioden jobbet med saker vedtatt på årsmøtet 2018 og 2019 i tillegg til løpende drift av vel-veiene. I punktene under nevnes hovedpunkter for 2019.
Veidugnader
Det er innkalt til tre veidugnader i 2019. Oppmøte på veidugnadene er fortsatt veldig lave. Styret ser behov for å budsjettere for at profesjonelle i større grad skal utføre nødvendige veireparasjoner. Styret vil fremover kun legge opp til en årlig dugnad. Medlemmer oppfordres til å gjøre mindre reparasjoner når det måtte passe den enkelte. Veilaget har Subus tilgjengelig på ISI-banen. Kun med krafse og rake kan en få gjort mye utenfor sin egen eiendom om det er behov.
Veiarbeider
Gunnar Leikvold AS utførte veiarbeider høst 2019. Følgende arbeider ble utført: Dalsbergstien lagt 3 lass subuss, Svingen ved Trygvesvei fylt på masse, Åsaveien kjørt på masse, rensa veiskuldre, kjørt bort torv, Olavsveien 91 grøfting og stikkrenner, Haraldsvei renset stikkrenner og veiskuldre, Eigilsvei full oppgradering, Granliveien oppgradering og grøfter, Ursvikveien grøfting og rensing av grøfter. Det ble lagt på omtrent 110 ton med masser og utført 46 arbeidstimer. Kostnadene beløp seg til omtrent 83 500,-.
Dustex - Støvbinding
Det ble utført en behandling med Dustex av veiene i 2019. Arbeidet ble utført av Kingsrøed transport i slutten av mai og kostet omtrent 16 500.-. Det ble ikke meldt inn behov for flere behandlinger denne sesongen. Styret forholder seg fortsatt til at medlemmene på årsmøtet 2019 ønsket at det kunne behandles med Dustex inntil fire ganger pr. sesong ved behov.
Vintervedlikehold
Vintervedlikeholdet ble i 2019 utført av Brøyt og Grav AS. Betingelsene er de samme som før med en grunnkontingent på 41 000.- eks. mva som inkluderer 10 brøytinger. Brøytinger ut over ti ganger koster 4 000 eks. mva pr.gang. For strøing betaler veilaget 4 500.- eks. mva per gang. Utgiftene for vintervedlikehold i 2019 var på 93 750,-.
Strøkasser
Ursvik veilag har en avtale med Nesodden Velforbund om fylling av strøkasser. Ordningen fungerer fint og kom best ut på pris da styret gjorde en undersøkelse i 2017. Kostnadene for fylling av strøkasser beløp seg til 8 610 i 2019.
Vedlikeholdsplan
Styret har landet på en enkel plan der det utføres et større stykke arbeid hver vår når snøen har smeltet. I forkant av arbeidene gjøres det en befaring slik at arbeidene settes inn der behovet er størst. I tillegg til en maskinell utbedring av veiene på våren vil veiene gjennom sommersesongen behandles med Dustex inntil fire ganger pr. år ved behov. Styret ønsker nå å finne en egnet entreprenør som kan skrape veiene, og om nødvendig tette hull på kort varsel. Det antas at det vil bli være gunstig å få skrapt veien to ganger i året.
Styreweb
I tråd med vedtak på årsmøte 2019 har styret undersøkt og begynt å bruke Styreweb som en digital løsning for drift av veilaget og velet. Den digitale løsningen anses å gjøre kommunikasjonen med medlemmene bedre. Løsningen gir også tilgang til et digitalt arkiv og til å føre møteprotokoller. En loggbok over arbeider som utføres er etablert for bedre å kunne se hva som er utført og hvor. Spesielt for nye medlemmer i styret vil en slik løsning være til stor hjelp. I portalen finnes kontaktinformasjon til viktige leverandører, medlemsoversikter for de ulike avdelingene, vedtekter mm. Fremover vil styret se på muligheten til å integrere en hjemmeside gjennom det samme produktet. Det undersøkes også om systemets fakturasystem egner seg for fakturering av kontingenter.
Økonomi
Veilaget
På Se vedlagte regnskap for 2018 og budsjett for 2020/2020. Ursvik veilag hadde et overskudd i 2018 på 129.275,- som gav en egenkapital ved utgangen av 2018 på 550 785,-. Ettersom egenkapitalen til veilaget er høy, og fordi det ikke er planlagt kostbare prosjekter for 2020 foreslår styret at kontingent for Ursvik veilag reduseres til 700 i revidert budsjett for 2020. Justeringen betyr at egenkapitalen forventes å reduseres med omtrent 130 000,- i løpet av 2020.
Når det gjelder vintervedlikehold var egenkapital ved årsskiftet 33 608,-. Veilaget har foreløpig ikke betalt for vintervedlikeholdet for sesongen 2018/2020 som antas å beløpe seg omtrent til det samme som for 2017/2018. For å kunne betale fordringene for vintervedlikeholdet, må pengene midlertidig tas av kontoen til veilaget til kontingent for vintervedlikehold er betalt for 2020. Styret anser dette som en uheldig situasjon og foreslår i revidert budsjett for 2020 å tilbakeføre 80 000.- som ble overført fra vintervedlikehold til veilaget i 2016. Med denne tilbakeføringen vil veilaget ha penger på konto som kan betale for kommende sesongs vintervedlikehold. Egenkapitalen til veilaget anses som god nok til å kunne tilbakeføre 80 000 til vintervedlikeholdet.
Vintervedlikehold
Konto for vintervedlikehold er nå på et riktig nivå etter styrets mening. Utgiftene for vintervedlikeholdet vil normalt ligge mellom 70-100 000,- avhengig av snømengde og behovet for strøing. For å kunne betale fordringene, som som regel kommer i januar og mai, må konto for vintervedlikehold ha omtrent 100 000.- ved årsskiftet. Betaling for vintervedlikeholdet foreslås uendret for 2021 da utgifter for 2019/2020 lå på 72.500,-.
Medlemmer
2019 var det totalt 133 eiendommer tilknyttet veilaget. Av dette er 66 andeler registrert som sommereiendommer 67 andeler registrert som helårseiendommer.